mardi 12 février 2008

Aangekomen !

Salaamaalekum!!!
Brussels Airlines heeft werkelijk vanalles te bieden, zoals bijvoorbeeld een onvoorziene détour langs Monrovia (hoofdstad van Liberia) en Banjul (hoofdstad van Gambia, het kleine landje in Senegal)... en zo kwam het dat een tripje van 6 uur plotseling 13 uur werd!! Allemaal om 2 techniciens af te zetten om een defect en geheel passagierloos vliegtuig in Monrovia te repareren. Dank u Brussels Airlines.
Zo kwam het dat het eerste wat ik van zwart-Afrika te zien kreeg een grote witte VN-tent was, vervolgens enkele VN-vliegtuigen en tientallen helicopters, en tenslotte enkele honderden VN-blauwhelmen... Liberia is dat landje met de vele diamanten, lieve jongens zoals ex-president Charles Taylor, en een paar burgeroorlogen in zijn recente geschiedenis. Vandaar dus de blauwhelmen.
Hoe dan ook, goed aangekomen in Dakar!! Drukke stad, oogt modern, veel stof, veel verkeer en dus vééél luchtvervuiling, en veel meer fraais! Ons huis ligt in een iets rustigere wijk, niet te ver van het werk (voorlopig pendelen we met een taxi, maar we zouden fietsen krijgen - vandáár dus dat ik mijn internationaal rijbewijs op voorhand heb aangevraagd). In elk geval lijkt fietsen me hier een klein avontuur!
In ons huis is 3 dagen gewerkt: schilderen, nieuw meubilair, nieuwe bedden, airconditioning in de slaapkamers (absoluut indispensable in de zomer), en tenslotte volledig onderhanden genomen door onze allervriendelijkste kuisvrouw "Mam". (Mams, dat is haar echte naam hoor). We genieten eveneens van het gezelschap van enkele enorme pluchen beren! Ik ga natuurlijk niet alles in één keer vertellen (zoals over onze deelname aan het grote "leeuwenspel"), deze blog moet nog wat fun blijven ook!!!

In elk geval, steek mijn blog in je favorieten, en ga er af en toe eens kijken!

PS: Ik ben altijd bereikbaar op bram.riems@gmail.com, of indien u geld teveel heeft op: 00221/777.37.04.14


2 commentaires:

Pie & Mie a dit…

Salut mon ami,

Blij te horen dat je veilig en wel de pluchen beren hebt gevonden! Ik wacht vol ongeduld op het bewijsmateriaal en je verhalen vanop het werkterrein! Het vele stof, het drukke verkeer, de luchtvervuiling, het klinkt bekend.

Hier alles ca va, juist gehecht & een anticonceptief staafje ingebracht op een varkenspoot... . Een mens moet zich met iets bezig houden, nietwaar?

Groeten aan Antoinne, en tot aan de telefoon!

Bisou,

Mie

Unknown a dit…

dag Bram, blij dat je blog er eindelijk is, blij dat je het daar voorlopig goed stelt, blij dat jullie daar een goeie mam hebben die wat voor jullie zorgt, blij dat jullie daar wat groen hebben, met enige fotootjes opgefleurd zou het nog geestiger zijn, zo een beetje het idee dat we er wat deel van mogen uitmaken. Hopelijk komt die fiets daar rap, en wordt je overstelpt met werk. En zoon, let op de vliegjes op jullie was!
dikke bees mama